G10 | Grupul de Acţiune Locală

A A+ A++

Nyertes projektek

1.    A Gyergyóalfalu központjában található Mikó kúria helyreállítása és felszerelése egy Közösségi Ház létrehozása céljából

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Gyergyóalfalu község

A pályázat teljes értéke: 355.151,00 euró

Támogatott érték: 171.407,00 euró

Részletek:       Jelen projekt célja az Alfalu község központjában található „Mikó kúria” néven ismert épület helyreállítása és felszerelése egy közösségi ház felépítése céljából. A Közösségi Házban különböző oktatási, szabadidős és tudományos tevékenységek, gyerekeknek, fiataloknak és művészeknek szóló táborok, kiállítások és előadások kapnak helyet, emellett kialakításra kerül egy szociális helyiség az idősek számára (Idősek klubja), egy a nők részére (Nők klubja), és egy a község fiataljai javára (Ifjúsági klub).

Fotók:

2.    Lakóház helyreállítása és rendeltetési helyének megváltoztatása tájház kialakítása céljából Gyergyócsomafalván

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Gyergyócsomafalva község

A pályázat teljes értéke: 67.145,70 euró

Támogatott érték: 48.622,07 euró

Részletek:       A felújításra szánt épület egy megrongálódott állapotban lévő parasztház, mely őrzi az 1900-as években elterjedt lakóházak tipológiáját. A projekt célja egy tájház létrehozása az épület helyreállítása és a rendeltetési hely megváltoztatása révén. A jelenlegi beruházás szükséges a lakosság kulturális és hagyományos életének ösztönzéséhez, nevezetesen a helyi közösség fejlődését ösztönző hagyományos építészeti rehabilitációjához, így gondoskodva a községben fennálló hagyományokról és szokásokról. Emellett a beruházás helyszíne egyaránt alkalmas a hagyományos kézműves tevékenységek elvégzésére.

Fotók:

3.    A Napfény Szociális Központ felszerelése a szociális szolgáltatások minőségének javítása érdekében Gyergyócsomafalván

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyócsomafalva község

A pályázat teljes értéke: 15.697,72 euró

Támogatott érték: 13.191,36 euró

Részletek:       A Napfény Szociális Központ jelenleg a szerény működéshez feltétlenül szükséges felszereléssel rendelkezik. Vannak olyan programok, amelyek minősége csökken és amelyek közül néhány nem megvalósítható a berendezések hiánya miatt, mint például a kisgyermekek és szüleik felépülési és rehabilitációs szolgáltatásai. Ezt a problémát a Szociális Központ épületének, udvarának felszerelésével lehetne megoldani, ami nemcsak a kellemes légkör megteremtését, a kínált szolgáltatások jobb minőségét, hanem az új célcsoport szolgáltatásainak új lehetőségeit is jelenti. A beruházás a szociális szolgáltatások minőségének javítását teszi lehetővé.

Fotók:

4.    A tömbházak közötti út korszerűsítése Gyergyóditróban

Leadás dátuma: 2018.08.20

Pályázó: Gyergyóditró község

A pályázat teljes értéke: 149.453,61 euró

Támogatott érték: 86.998,27 euró

Részletek:       A projekt a Gyergyóditró községben található tömbházak közötti megrongálódott, félig beton, félig makadám útszakasz korszerűsítését célozza meg, amely által javul azok megközelíthetősége és lehetővé válik a biztonságos közlekedés. Ezen az úton keresztül közelíthető meg a község központi része, ami összeköti az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es tömbházakat. A projekt által lehetőség nyílik a közúti infrastruktúra, valamint a víz és szennyvízcsatornák korszerűsítésére is.

Fotók:

5.    Helyi utak korszerűsítése Gyergyóholló községben

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Gyergyóholló község

A pályázat teljes értéke: 197.381 euró

Támogatott érték: 51.000 euró

Részletek:       Jelenleg az utak nem képesek technikailag és gazdaságilag megfelelő körülményeket biztosítani a térségben lévő forgalomnak. A közutak infrastruktúrájának korszerűsítése megkönnyíti a lakosság hozzáférését a település fő célpontjaihoz, valamint az országos, megyei és kommunális úthálózathoz, ezáltal növelve a civilizáció szintjét a térségben. A projekt célja, hogy létrehozzon egy helyi közúti infrastruktúrát és egy jobb víz és szennyvíz infrastruktúrát, amely segít csökkenteni a társadalmi és gazdasági visszaesést, emellett javítja a vidéki lakosság életkörülményeit és megakadályozza a lakosság elnéptelenedésének jelenségét a vidék-városi egyenlőtlenségek csökkentésével.

Fotók:

6.    A 153C és 153D megyei utak melletti járda elrendezése

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyóremete község

A pályázat teljes értéke: 94.805,69 euró

Támogatott érték: 77.803,09 euró

Részletek:       A projekt célja járdák elhelyezése a 153C és 153D megyei utak mentén Gyergyóremete községben, összesen 351 méter hosszúságban. Az ingatlanok és az utak közötti földvonal olyan mértékben megrongálódott, hogy már nem biztosítja a biztonságos mozgási körülményeket és balesetveszélyt jelent, mivel a gyalogosok kénytelenek a megyei út menetútját használni a közlekedéshez. A járda elhelyezésével javul a község központjának megközelíthetősége.

Fotók:

7.    Közösségi Ház létrehozása az egykori 4-es számú Általános Iskola rendeltetési helyének megváltoztatásával Güdücön

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyószárhegy község

A pályázat teljes értéke: 180.898 euro

Támogatott érték: 84.723 euro

Részletek:       Ez a projekt az egykori iskola rehabilitációját és a rendeltetési hely megváltoztatását javasolja egy közösségi ház létrehozása céljából, ahol a gyerekeknek, fiataloknak különböző oktatási, szabadidős és tudományos tevékenységeket, művészeknek szóló táborokat, kiállításokat és előadásokat szerveznek. Ebből a célból ezek mellett külön terek létrehozását is szorgalmazzák, mint szociális teret idősek, nők, fiatalok számára, valamint egy multifunkcionális teret.

Fotók:

8. Szociális ellátó központ létrehozása Hágótőn

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Gyergyótölgyes község

A pályázat teljes értéke: 217.202 euro

Támogatott érték: 67.000 euro

Részletek:       A projekt a közösségi szociális segítségnyújtás igényeit szolgálja. A Szociális Ellátó Központ hozzájárul a lakosság életminőségének javításához az alábbi szolgáltatások által: elsődleges szociális tájékoztatási és tanácsadási szolgáltatások, közösségi egészségügyi szolgáltatások, hátrányos helyzetű családoknak címzett oktatási szociális szolgáltatások, a valódi életismeret fejlesztésére specializált szociális szolgáltatások, sajátos szaktanácsadás és támogató szolgáltatások anyák számára.

Fotók:

9.    A szociális és közszolgálati infrastruktúra fejlesztésére szolgáló középület rehabilitációja Gyergyóújfaluban

Leadás dátuma: 2017.09.27

Pályázó: Gyergyóújfalu község

A pályázat teljes értéke: 235.367,64 euró

Támogatott érték: 160.414,99 euró

Részletek:       A projekt a helyi önkormányzat egykori épületének korszerűsítését célozza meg, amelyben jelentleg nem végeznek semmilyen tevékenységet. Az épület diszfunkcionális, elhagyatott és leromlott állapotban van. Alagsorában és földszintjén olyan terek kialakítására kerül sor, amelyeket a fiatalok és az idősek rekreációs tevékenységére használnak, valamint ugyanitt sürgősségi központot is berendeznek. Így az épület többfunkciós központként szolgál majd mind a társadalmi, mind a közhasznú tevékenységek számára. Az épület három fő funkciót lát el: diák- és gyermekklub, idősek klubja és sürgősségi központ.

Fotók:

 10.   Rendeltetési hely megváltoztatása üzlethelyiségről a multifunkciós központra és könyvtárra

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Vasláb község

A pályázat teljes értéke: 141.595 euró

Támogatott érték: 112.936 euró

Részletek:       A projekt célja, hogy megváltoztassa a Vasláb központjában lévő, jelenleg használatlan épület rendeltetési helyét egy szociális komplexummá, ami a közös könyvtárnak is megfelelő helyet biztosít. A szociális komplexum egy 40 férőhelyes multifunkcionális csarnokot tartalmazna, melyet a település lakói használhatnak különböző tevékenységekre, mint például az idősek klubja, ifjúsági klub, vetítőcsarnok, kiállítóterem, ülések és szimpóziumok helye stb.

Fotók:

11.    Biomasszán alapuló fűtési rendszer megvalósítása a középületekben Borszékon

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Borszék város

A pályázat teljes értéke: 178.092 euró

Támogatott érték: 144.183 euró

Részletek:       A projekt célja egy biomassza alapú fűtési rendszer kiépítése, amely Borszéken négy közintézményt fog kiszolgálni: óvoda, tűzoltószertár, rendelő és Művelődési Ház. A projekt egy teljesen felszerelt, biomassza kazánnal ellátott konténer felszerelését szolgálja, hogy növelje az energiahatékonyságot a középületekben a fűtési és melegvíz rendszerek korszerűsítésével és felújításával, ugyanakkor az erőforrások hatékony felhasználása és az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés a cél.

Fotók:

12.    Biomasszán alapuló fűtési és meleg vízrendszer kiépítése a gyergyótölgyesi Polgármesteri Hivatal számára

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Gyergyótölgyes község

A pályázat teljes értéke: 196.013 euró

Támogatott érték: 149.070 euró

Részletek:       A beruházás célja a jelenlegi fa- és gáztüzelésű fűtés fűtőberendezéssel, hőerőművel és forró levegőgenerátorokkal való helyettesítése, mely biomassza felhasználásán alapul. A projekt hozzájárul a környezetszennyezés csökkentéséhez és a fenntartható fejlődés példájának kiterjesztéséhez Gyergyótölgyes község lakosai számára, elősegítve a község és környéke környezetbarátabbá tételét. A települési biomassza hulladék felhasználása példaként szolgálhat az itt lakók számára.

Fotók:

13.   A turizmus népszerűsítése a Gyergyó régióban

Leadás dátuma: 2019.06.07

Pályázó: Borszék város

A pályázat teljes értéke: 32.933,37 euró

Támogatott érték: 27.675,10 euró

Részletek:       Jelen projekt a vidéki térségek helyi fejlesztését kívánja ösztönözni egy mobilalkalmazás és egy online foglalási rendszerként működő webhely megvalósításával. A helyi adminisztratív egységek (települések) segítségével a térség turisztikai információs központjai és szállásegységei közötti hálózat létrejöttére nyílik lehetőség. A projekt keretében az online foglalás lehetőségével egy webhely és egy mobilalkalmazás létrehozása a cél.

Fotók:

14.    Beruházás a gyümölcsfeldolgozásba

Leadás dátuma: 2018.06.20

Pályázó: Bebrod Dekor Studio Kft,, Gyergyóújfalu

A pályázat teljes értéke: 173.803,68 euró

Támogatott érték: 156.423,32 euró

Részletek:       Ennek a projektnek általános célja, hogy termesztett és erdei gyümölcsök feldolgozásába kezdjen a természetes gyümölcslevek, valamint szárított gyümölcsök előállításával. A Bebrod Dekor Studio Kft. egy műhelyt kíván létrehozni és berendezni a feldolgozáshoz szükséges felszerelésekkel és eszközökkel, emellett egy speciális, hűtőgéppel ellátott járművet kíván beszerezni a nyersanyagok és a késztermékek szállítására.

Fotók:

15.   Beruházások az erdei hulladékok összegyűjtésébe és feldolgozásába energiatermelés céljából

Leadás dátuma: 2018.05.18

Pályázó: Elszakov Kft., Gyergyóújfalu

A pályázat teljes értéke: 146.762,70 euró

Támogatott érték: 109.962 euró

Részletek:       A projekt általános célja egy olyan gazdasági tevékenység megkezdése, amely az energiatermeléshez felhasználható biomassza- hulladékok gyűjtését és feldolgozását foglalja magába. A pályázat tárgyát az erdőmaradványok összegyűjtéséhez, őrléséhez és szállításához szükséges felszerelések képezik, amelyek a későbbi eladást segítik elő. A pályázat keretében egy erdészeti traktor, egy erdészeti pótkocsi és egy ágdaráló kerül megvásárlásra.

Fotók:

16.   Az erdőkből, legelőkről, kaszálókról származó biomassza gyűjtéséhez és előkészítéséhez szükséges eszközök beszerzése

Leadás dátuma: 2018.05.18

Pályázó: Erdőbirtokosság Kft., Gyergyóalfalu

A pályázat teljes értéke: 147.238,70 euró

Támogatott érték: 109.998 euró

Részletek:       A projekt keretében az Erdőbirtokosság Kft. diverzifikálni kívánja a jelenleg zajló gazdasági tevékenységét egy új tevékenységgel, amely az energiatermeléshez használt biomasszához szükséges erdei hulladékok feldolgozását és összegyűjtését foglalja magába. A konkrét cél az erdei hulladékok összegyűjtéséhez, aprításához és az őrlemény szállításához szükséges speciális gépek és berendezések beszerzése.

Fotók:

17. Fogorvosi rendelő korszerűsítése

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Simon Dental Kft., Gyergyóalfalu

A pályázat teljes értéke: 91.890,61 euró

Támogatott érték: 82.701,55 euró

Részletek:       A projekt keretében egy fogorvosi rendelő modernizálására kerül sor Gyergyóalfalu községben. A projekt célja a fogorvosi rendelő korszerűsítése a legmodernebb orvosi berendezések és orvosi eszközök megvásárlásával, amelyek a fogászati problémákkal küzdő betegek kezelésére szolgálnak. A vállalat feladata, hogy professzionális fogászati szolgáltatásokat nyújtson higiéniai feltételek, maximális kényelem, egyéni figyelem, tisztelet, diszkréció, kommunikáció és felelősség mellett.

Fotók:

18. Dr. Lőrincz Csaba fogorvosi rendelőjének fejlesztése

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Dr. Lőrincz Csaba Fogorvosi rendelő, Gyergyóújfalu

A pályázat teljes értéke: 44.331 euró

Támogatott érték: 39.898 euró

Részletek:       A beruházás által olyan eszközök vásárlására nyílik lehetőség, melyek hozzájárulnak a fogorvosi rendelő korszerűsítéséhez, amely képes lesz új és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani. A projekt végrehajtása után a pályázó képes lesz bővíteni a vidéki lakosság számára kínált szolgáltatások körét és magas színvonalú ellátást nyújtani anélkül, hogy mások segítségét igénybe venné. Így értékes időt takaríthat meg és növelheti vállalata versenyképességét.

Fotók:

19.   A Yelloweb Solution Kft. tevékenységének diverzifikálása Vaslábon

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Yelloweb Solution Kft., Vasláb

A pályázat teljes értéke: 21.846,48 euró

Támogatott érték: 19.661,84 euró

Részletek:       A beruházás hozzájárul a legkorszerűbb eszközök beszerzéséhez, melyekkel a községben és a környéken élő lakosság számára nyújt szolgáltatásokat. A szolgáltatások a különböző eseményeken (ünnepségek, helyi események stb.) készült képek és filmek felvételéből állnak. A korszerű berendezések vásárlása az ilyen típusú szolgáltatások szabványának növeléséhez vezet. A finanszírozási kérelem révén a vállalat diverzifikálja szolgáltatásait a helyi lakosság számára.

Fotók:

20.   Eszközök beszerzése a Merdian Geo Center Kft. Korszerűsítésére

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Meridian Geo – Center Kft., Gyergyóditró

A pályázat teljes értéke: 105.573,47 euró

Támogatott érték: 95.016,12 euró

Részletek:       A projekt megvalósításával a Meridian Geo – Center Kft. a kataszteri és topográfiai tevékenység végzéséhez szükséges tárgyi eszközök megvásárlásával kívánja a vállalatot modernizálni. A beruházás megvalósítása hozzájárul a vállalat kapacitásának növeléséhez, a jelenlegi és potenciális ügyfelek számára kínált kataszteri/ topográfiai szolgáltatások/ munkák kiterjesztéséhez és fejlesztéséhez mind Gyergyóditróban, mind Hargita megyében és a szomszédos területeken.

Fotók:

21.   Dr. Laczkó Csilla Szülészeti és Nőgyógyászati rendelőjének létrehozása és felszerelése

Leadás dátuma: 2018.05.18

Pályázó: Dr. Laczkó Csilla Szülészeti és Nőgyógyászati magánrendelő, Gyergyóalfalu

A pályázat teljes értéke: 90.997 euró

Támogatott érték: 79.220 euró

Részletek:       A projekt célja a Dr. Laczkó Csilla Szülészeti és Nőgyógyászati magánrendelő létrehozása és felszerelése Gyergyóalfaluban, mivel jelenleg sem a településen, sem az akciócsoport területén nem létezik szülészeti és nőgyógyászati magánrendelő. A modern és korszerű berendezések növelik a szolgáltatás minőségét, amely a képesítéssel rendelkező humánerőforrás segítségével fenntartja és növeli a vállalkozás termelékenységét.

Fotók:

22.   Fogorvosi rendelő modernizálása

Leadás dátuma: 2018.05.31

Pályázó: Dr. Trucza Őrs Fogorvosi rendelő, Gyergyóremete

A pályázat teljes értéke: 35.865,41 euró

Támogatott érték: 32.278,87 euró

Részletek:       A projekt célja, hogy a Dr. Trucza Őrs Fogorvosi rendelő minőségi szolgáltatásokat nyújtson a lakosság számára a fogászati berendezések és felszerelések beszerzése által. A következő berendezések kerültek megvásárlásra a támogatáson keresztül: fogászati egység, vákuumszivattyú, lepárló, fóliázó berendezés, gyökércsúcs bemérő és sebészeti készlet. A projekt eredményeként várhatóan növekedni fog a kliensek száma és a betegek számára nyújtott szolgáltatások. A projekten keresztül szerzett új eszközök lehetővé teszik a megfelelő elemzések és kezelések elvégzését.

Fotók:

23.   A Tinca Service Kft. felszerelése új berendezésekkel

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Tinca Service Kft., Vasláb

A pályázat teljes értéke: 114.833,69 euró

Támogatott érték: 86.849,02 euró

Részletek:       A projekt keretében a kedvezményezett egy kotró- rakodógépet kíván vásárolni, amely szolgáltatásokat nyújt a község és a térség lakóinak. A szolgáltatások magukban foglalják az egyes közművek összekapcsolását, a kommunális és mezőgazdasági utak rehabilitációját, a vízfolyások tisztítását. A tervezett tevékenységek a lakosok életszínvonalának jelentős javulásához vezetnek.

Fotók:

24.   Speciális gépek vásárlása a Dibo – Milk Kft. Számára

Leadás dátuma: 2018.04.19

Pályázó: Dibo – Milk Kft., Gyergyóditró

A pályázat teljes értéke: 86.061 euró

Támogatott érték: 49.480 euró

Részletek:       Ezen a projekten keresztül a Gyergyóditró községben lévő Dibo – Milk Kft. egy specifikus gépet, egy utolsó generációs traktort szeretne vásárolni, melynek kiválasztásakor megfontoltan figyelembe lettek véve a beszerzési, karbantartási, valamint a szervízköltségek egyaránt. Fontos továbbá a műszaki teljesítmény és a végzett tevékenységek közötti összefüggés is. A gép tulajdonságai és részletes felszerelései úgy kerülnek kiválasztásra, hogy azok megfeleljenek az alkalmazandó összes tevékenységnek, a vállalat specifikus tevékenységeinek.

Fotók:

25.   Pro Remete Kft. felszerelése tűzifa előállításához szükséges berendezésekkel

Leadás dátuma: 2019.08.09

Pályázó: Pro Remete Kft., Gyergyóremete

A pályázat teljes értéke: 109.539,5 euró

Támogatott érték: 62.415 euró

Részletek:       A Pro Remete Kft. olyan berendezéseket kíván vásárolni, amelyek tűzifa előállításához és annak tárolóhelyre való szállításához szükségesek, ahonnan majd kereskedelmi forgalomba kerül. A jelen projekt keretében a tűzifa előállításához és szállításához szükséges technológiai berendezések beszerzése egy fahasító és egy erdészeti traktor.

Fotók:

26.   A melegvíz előállításának hatékonnyá tétele napenergia felhasználásával a gyergyóremetei sportcsarnokban

Leadás dátuma: 2019.09.05

Pályázó: Gyergyóremete község

A pályázat teljes értéke: 7.964,67 euró

Támogatott érték: 6.693 euró

Részletek:       Jelenleg a gyergyóremetei sportcsarnokban használt meleg vizet télen hőközponttal, nyáron elektromos áram felhasználásával állítják elő. A beruházás célja, hogy csökkentse a meleg víz előállításának költségeit megújuló energia felhasználásával. A használati- melegvíz szükségletek kielégítése érdekében javasolt egy melegvíz rendszer felszerelése.

Fotók:

27.   A Redisza Rt. felszerelése ökológiai mobil WC-vel és emésztőgödör-szippantó autóval

Leadás dátuma: 2019.09.06

Pályázó: Redisza Rt., Gyergyóremete

A pályázat teljes értéke: 25.823,96 euró

Támogatott érték: 21.700,81 euró

Részletek:       Jelen projekt általános célja, hogy a részvénytársaságot környezetbarát mobil WC-kel és emésztőgödör-szippantó autóval felszereljék, mivel a G10 területén és azon túl a szervezett események száma egyre növekszik, viszont ilyen szolgáltatás nem található a környéken. Az emésztőgödör- szippantó autó olyan haszongépjármú, amelynek megengedett legnagyobb terhelése 3,5 tonna, háztartási vízmedencével, tiszta vízmedencével, 10 ml- es lefolyótömlővel, vákuumszivattyúval a tisztításhoz, és 4 ökológiai WC helyiséggel felszerelt.

Fotók:

2.1.1 Slideshow Stefan Boonstra


Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene.
Toate informaţiile, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.
Proiect finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ prin FEADR, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Sub-Măsura 19.1 „Sprijin pregătitor”.